Atelier

Scenografia in care omul devine miniatura, obiectul dominant din lemn se proiectează pe un fond in contrast cromatic cu acesta, conturând astfel silueta obiectului propus.

Vezi detalii complete
  • Anul proiectului : 2011
  • Beneficiar proiect : Radu Hâmbăraș
  • Status : Proiect finalizat
  • Locație : Timișoara

Spațiul se află la parterul imobilului cu nr.5 de pe strada Oituz, Timișoara, în vecinătatea Facultății de Arte Plastice ce se dorea să devină un fundal pentru expunere de artă ,un loc de discuții si vizionare de film. Ideea din care se naște atât mobilierul cât și zonele de servici, are la bază teoria pliului. Astfel, prin operații de pliere, depliere, incizie, ia formă întregul ansamblu, devenind astfel un obiect dominant ce încheagă spațiul, un mobilier la altă scară, un podium de exprimare în diferite forme de artă.

Ca funcțiune, spațiul se imparte in mai multe zone, fiecare avand ca element de accent un obiect de mobilier care completeaza ansamblul suport-biblioteca, barul, podiumul-canapea si panourile de expunere cașerate cu hartie.

Una dintre cerințele temei era de a crea o zonă de expunere pentru tablouri și fotografii. Am creat astfel un sistem de panouri glisante pe peretele de acces , preluand proporția golurilor de pe fațadă, în ideea expunerii lucrărilor atat catre stradă cat și in interior.

Avand ideea unei scenografii in care omul devine miniatura, obiectul dominant din lemn se proiectează pe un fond in contrast cromatic cu acesta, conturand astfel silueta obiectului propus. Pardoseaua a fost realizată cu rășini epoxidice bleumarin, continuand tema cromatică pe planul pereților și al tavanului, placați cu panouri fonoizolante din rigips și vopsiți cu lavabilă bleomarin.

Anul/Anii de realizare a proiectului și execuției: 2011
Autor principal: Arh. Andreea Simici, Arh. Bogdan Demetrescu
Beneficiar: Radu Hâmbăraș
Foto: Ovidiu Micșa
Adresa proiectului: Timișoara, Str. Oituz nr. 5
Altele:
Funcţiune iniţială: Spațiu comercial
Suprafaţa construită iniţială: 70 mp
Funcţiune propusă: Cafenea
Suprafaţa construită după intervenţie: 70 mp

Planuri și etapele șantierului

© D Proiect 2020 / Toate drepturile rezervate.
Back to top