EXPO CRÂNGURI APUSENI

Expoziție ce studiază satul apusean în dinamica actuală și deschiderea acestuia spre posibilități contemporane de recuperare a practicilor rurale.

Vezi detalii complete
  • Anul proiectului : 2013
  • Beneficiar proiect : Fundația DALA, Muzeul ASTRA Sibiu
  • Status : Proiect finalizat
  • Locație : Sibiu

Proiectul Crânguri din Apuseni a mizat pe experimentarea statutului și biografiei Muzeului ASTRA, din Sibiu, care inevitabil aduce cu sine experimentarea biografiei satului în datele sale actuale.

Această perspectivă asupra Muzeului ASTRA implică o cercetare specializată pe mai multe paliere și ajunge să exprime cel mai bine dinamica actuală a instituției și felul în care se raportează la practicile sociale contemporane. În consecinţă, orientarea spre „folclorul social” și „microsociologie” angajează cercetătorul în comunități locale și produce o deschidere spre procesul de recuperare a practicilor în comunitățile rurale.

. Arhitectura, grădina și peisajul satului apusean prin studiul început cu această expoziție stau la baza discursului teoretic al biroului nostru de arhitectură.

Anul/Anii de realizare a proiectului și execuției: 2013
Autor principal: Ovidiu Daneș
Arhitectură: Arh. Bogdan Demetrescu, Arh. Bogdan Isopescu, Arh. Andreea Simici, Arh. Sergiu Sabău, Arh. Mirci Danicar Ioan
Colaboratori: Luminița Daneș, Laurențiu Toma, Ciprian Ștefan
Beneficiar: Fundația DALA, Muzeul ASTRA Sibiu
Foto: Andreea Simici, Ovidiu Daneș
Expo permanent: Muzeul în aer liber al Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, Gospodăria din Dragu Brad, noiembrie 2013
Expo București Galeria Imbold, ianuarie 2014

© D Proiect 2020 / Toate drepturile rezervate.
Back to top