Club D'arc

Club D´arc este proiectul ce stă la baza construcției biroului nostru de arhitectură, fiind momentul atât de necesar pentru un proaspăt absolvent de facultate prin obținerea Premiului pentru Debut în Arhitectură din cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură, București 2002.

Vezi detalii complete
  • Anul proiectului : 2001
  • Beneficiar proiect : SC BUORMO CLUB SRL
  • Status : Proiect finalizat
  • Locație : Timișoara

Club D'arc este un proiect construit pe întâlnirea mai multor oameni interesanți ce au contribuit împreună la realizarea unei amenajări de referință pentru acel moment. Fie că sunt beneficiari, ingineri, meșteri, designeri sau arhitecți, acest proiect ne-a oferit cea mai bună lecție de exercitare a profesiei și ne-a învățat că individualismul profesional și cultul ego-ului nu sunt chiar așa importante în arhitectură.

Piața Unirii din Timișoara anului 2001 era foarte diferită de ce este acum în 2020, fiind la acel moment un ansamblu urban istoric ce se chinuia să iasă de sub praful anilor 90, când a început procesul de retrocedare a clădirilor de patrimoniu.

Clubul D´arc a fost un moment important în viața cartierului și a Pieței Unirii prin curajul de intra în subsolurile uitate de toți și de a reda valoare și lumină unor arce de cărămidă condamnate la întuneric.

Materialitatea și trăirea spațiului interior au fost preocupările proiectului și au testat o intervenție creativă asupra patrimoniului, ce căuta echilibrul între structura istorică și scenografia contemporană.

Anul/Anii de realizare a proiectului și execuției: Octombrie 2001 - Iunie 2002
Autor principal: Arh. Bogdan Demetrescu
Design de mobilier: Gheorghe Ivănescu Cotuna
Constructor: Ing. Marcel Lupu – SC AMENACON SRL TIMISOARA
Beneficiar: SC BUORMO CLUB SRL
Foto: Octavian Radu Topai †
Adresa proiectului: Timișoara, Piața Unirii nr. 5, Subsol
Altele:
Premiul național pentru debut în arhitectură din cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură, București 2002;
Funcţiune inițială: Spații din subsol neutilizate
Funcțiune propusă: Club
Suprafaţa construită amenajată: 178 mp;

Planuri și etapele șantierului

© D Proiect 2020 / Toate drepturile rezervate.
Back to top