Hotel Atlas

Despre vulnerabilitatea patrimoniului în Timișoara

Vezi detalii complete
  • Anul proiectului : 2012-2020
  • Beneficiar proiect :S.C. METALTIM S.A.
  • Status : Proiect in derulare
  • Locație : Timisoara

Proiect de mare complexitate ce pune în discuție tensiunile dintre valorile patrimoniului construit și necesitățile unor activități ce caută regenerarea zonelor istorice, prin transformarea a două clădiri aflate într-o stare avansată de degradare, pregătite de o demolare dar din care cu mari eforturi de proiectare de arhitectură și structură și cu lupte în convingerea beneficiarilor s-au păstrat câteva zone ce amintesc de istoria locului.

Hotel ATLAS are un discurs critic și autocritic asupra regenerării urbane, fiind un proiect din care am învățat multe, având satisfacția să duc la final o muncă extrem de complicată, cu multe provocări, ce m-au pus în fața multor misiuni dificile pe care un arhitect le întâlnește într-un proiect. Dar poate cel mai important lucru a fost să înțeleg ce vulnerabil e patrimoniul construit al Timișoarei în această perioadă și cât de important este să fim pregătiți ca și arhitecți în păstrarea valorilor orașului și în responsabilitatea transformărilor adaptive la noi funcțiuni ale patrimoniului.

Cu respect în amintirea regretatului Prof. Dr. Ing. Victor Gioncu

Anul/Anii de realizare a proiectului și execuției: 2012-2020
Arhitectură: Arh. Bogdan Demetrescu, Arh. Andreea Simici, Arh. Bogdan Isopescu, Arh. Sergiu Sabău, Arh. Paul Văleanu, Arh. Sorina Rodocan
Structură: : S.C. HISTRUCT S.R.L., Prof. Dr. Ing. Marius Moșoarcă, Ing. Margareta Florea, Marius Niculescu
Beneficiar: S.C. METALTIM S.A.
Foto: Bogdan Demetrescu, Alexandrina Ciortuz
Adresa proiectului: Timișoara, Piața Sf. Gheorghe nr. 2-3

Planuri și etapele șantierului

© D Proiect 2020 / Toate drepturile rezervate.
Back to top