URBAL

Festivalul CUCA 2014: PREVIEW TM

Vezi detalii complete
  • Anul proiectului : 2014
  • Beneficiar proiect : FESTIVALUL CUCA
  • Status : Proiect finalizat
  • Locație : Timișoara

Urbal a fost un eveniment preview al festivalului CUCA 2014 ( Centrul Cultural Cărțișoara), unde D PROIECT este partener începând cu anul 2013.

Sfârșitul lui mai prilejuiește la Timișoara întâlnirea dintre 3 instalații audio-vizuale și o hală în așteptare. Un desant de artiști din București vor plasa în atenție Festivalul CUCA organizat de Centrul Cultural Cârțișoara (CUCA) și Fundația DALA. CUCA este un festival dedicat dialogului urban-rural care adună arhitecți, peisagiști, restauratori, artiști, muzicieni, antropologi, meșteri și studenți.

URBAL înseamnă 3 instalații audio-vizuale, Pianosaurus, Rochițe și Interior 0, ce vor reactiva pentru o seară o hală ce amintește de un episod aproape uitat al istoriei industriale a Timișoarei: fosta Fabrică de cutii metalice „Frații Mecher” ( Ambalajul metalic).

Evenimentul și-a propus să fie un test pentru asociația culturală PRAGMA ( unde D PROIECT este membru fondator) de a identifica spații industriale ce pot fi revalorificate prin experimente și evenimente. Regenerarea urbană prin micro intervenții pe patrimoniul industrial al Timișoarei a fost blocată și copleșită de miza imobiliară de provincie.

Anul/Anii de realizare a proiectului și execuției: 2014
Autor principal: Fundația DALA, D PROIECT, CUCA
Artiști: Sillyconductor, Dreamrec, Ovidiu Daneș
Foto: Ovidiu Daneș, Eugen Neacșu
Adresa și data expoziției: Joi, 29 mai 2014, ora 20:00, Timișoara, str. 16 DECEMBRIE 1989 nr. 43

Referință video

© D Proiect 2020 / Toate drepturile rezervate.
Back to top